Home / Мотивација

Поинаква димензија – Независност од модерниот ропски живот…

Дали некогаш сте се запрашале или сте се замислиле…дали е ова оној живот што го посакував? Дали е ова она вистинското за мене? Дали е ова најдобро што можам? …а длабоко во себе го знаете вистинскиот одговор….

И навистина, најголем процент од луѓето во нашата мала државичка се свесни дека се како во еден затворен свет, без некој поголем избор и перспектива. А горе долу сите го следевме онај совет од нашите родители: Учи, добиј добри оценки, запиши се во добро средно школо, заврши факултет, најди добра работа и…и потоа можеш да се ожениш/омажиш и да живееш среќно со своето семејство уживајќи со приходите од твојата високо платена работа! Но каде замина тој сон? Се повеќе тоне, се губи, го снемува…или можеби никогаш не постоел..!

finansiska sloboda, пари

Но парите не се најдрагоценото нешто во нашиот живот, времето е она што неповратно се троши и единствено него не можеме да го надоместиме…. Не заборавајте, независно кој колку заработува, секој на располагање има само 24 часа дневно, ни секунда повеќе.

За да уживаме потполно во нашиот живот, потребно ни е да имаме слобода со финансии и слобода да го искористиме времето според наша желба!

Работењето на интернет нуди голема привилегија во нашите животи.  Нуди независност на локација и можеме да работиме од каде сакаме, единствено што ни треба е добра интернет врска, а тоа скоро секаде можеме да го обезбедиме. А воедно можеме и да си ги одбереме часовите од денот кога ќе работиме.

Но ова креира еден друг проблем. Кога правиме план за да завршиме некоја работа, мора да дефинираме краен датум за завршување на истата. Значи мора да развиеме дисциплина и детален план за работа.

pari,пари

Основен проблем кога работиме некоја стандарна работа, (кога сме вработени некаде) е тоа што го продаваме нашето време за плата.  Во моментот кога ќе престанеме да работиме, нашите приходи престануваат. Не смееме да си дозволиме ни некој поголем одмор или пауза кога ќе посакаме.

Наша основна цел во животот треба да биде креирање, создавање на приходи кои ќе бидат независни од времето потрошено на работа. Значи пасивен приход кој ќе си расте од месец во месец, од година во година, и за викенд и за нова година и за сите големи празници.

Имамe одговор и решение -- ПОВЕЛЕТЕ  --  https://www.mirkoceselkoski.com